Vrijthof 25, Hilvarenbeek
Postbus 53, 5080 AB, Hilvarenbeek
Tel: (013) 505 29 71
info@leermakersacc.nl www.leermakersacc.nl

Vertrouwen op de specialisten

Bij Bas en Maaike op ’t Hoogeind in Esbeek zijn jongeren welkom die vastgelopen zijn door de omstandigheden in hun leven of door een verstandelijke beperking. Naast opvang is er begeleiding en coaching in een kleine setting, wat voor veiligheid zorgt. Voor de aankoop van een stuk grond voor een extra woning, was de hulp van een accountant nodig en zo kwamen Bas en Maaike bij Leermakers accountants & belastingadviseurs terecht.

Bas: “We komen allebei uit het werkveld, hebben bij verschillende instanties gewerkt en zagen dat het op bepaalde vlakken anders moest in de opvang van deze kwetsbare doelgroep. Daarom zijn we als ZZP’ers voor onszelf begonnen. Dat ging prima maar op fiscaal en organisatorisch gebied kwamen we een beetje tekort. Zeker toen we grond wilden gaan kopen om een huis te bouwen. In dat huis willen we een extra opvang gaan maken. Er is namelijk erg veel vraag naar onze manier van zorg verlenen en het aantal beschikbare plekken is beperkt.

Onze eerste vraag was of onze rechtsvorm goed was. Het is voor ons uitgezocht en toen bleek dat we het best als VOF verder konden gaan. Voor mij is het allemaal ‘Grieks’: een BV, een VOF of wat dan ook, ik snap er allemaal niks van. Ik vertrouw op de kennis van de medewerkers van Leermakers accountants & belastingadviseurs. Nadat de wijziging van onze rechtsvorm geregeld was, hebben we alle stukken bij hen ingeleverd die nodig waren voor de aankoop van de grond. Het is prettig te weten dat er iemand is die verstand heeft van dit soort zaken en aan wie je dat met een gerust hart over kunt laten.

De contacten verliepen heel soepel; als we een vraag hadden, werd die altijd op heel korte termijn beantwoord. We kregen zelfs een keer op zaterdagavond een mailtje met de gevraagde informatie. Ik geloof niet dat ze altijd op zaterdagavond werken maar voor ons sprak er een grote mate van betrokkenheid uit. Het past bij hoe wij werken met onze doelgroep, die kun je ook niet laten wachten.

De volgende stap is dat we gaan starten met de bouw. Dit doen we samen met de jongeren die we opvangen en begeleiden. We willen hun de succeservaring geven door te ervaren dat ze ergens goed in zijn of kunnen worden. Onze instelling is: als je iets vaker doet, word je er handiger in. Dat zie je wel aan de medewerkers van Leermakers accountants & belastingadviseurs; die hadden eerder met dit bijltje gehakt en wisten precies wat ze moesten doen.”

Wederzijds in zicht

Abonneren nieuwsbrief