Vrijthof 25, Hilvarenbeek
Postbus 53, 5080 AB, Hilvarenbeek
Tel: (013) 505 29 71
info@leermakersacc.nl www.leermakersacc.nl

Vertrouwen is de basis

Het bedrijf van Bert Hendrikx heet ‘Hendrikx Deuren en Kozijnen’ maar die titel dekt de lading niet helemaal. Bert en zijn medewerkers doen namelijk veel meer, zoals hij vertelt. Als betrouwbare partner op administratief gebied vertrouwt hij al jaren op Leermakers accountants & belastingadviseurs. Tot volle tevredenheid, voegt hij daar stellig aan toe.

“Ik was altijd ZZP’er als timmerman en metselaar. Tweeëntwintig jaar lang deed ik dat alleen en toen vond ik het tijd om te groeien. En dat kan niet in je eentje. Nu, tien jaar later heb ik zestien medewerkers die ik aan mijn projecten kan laten werken. Dat gaat allang niet meer alleen om deuren en kozijnen; inmiddels renoveren we ook dakkapellen, plaatsen we rolluiken, schuifpuien, screens en insectenschermen. In het verleden riep ik altijd hard dat ik nooit aan kunststof kozijnen zou beginnen. Mijn idee was dat je die klanten maar eenmalig hebt. Maar nu blijkt dat bijna elke klant wel een nieuwe klant of opdracht oplevert. Het gaat erg goed met ons bedrijf, kan ik zeggen.”

Dat Bert klant zou worden bij Leermakers was al snel duidelijk. “Als ZZP’er had ik een boekhouder maar als je echt een onderneming begint, heb je net iets meer nodig. Precies in de tijd dat ik op zoek wilde naar een accountant, vertelde mijn buurmeisje Britt dat ze bij Leermakers werkte als secretaresse. Daar komt bij dat mijn schoonvader zijn hele leven klant is geweest bij Leermakers en hij sprak daar altijd vol lof over. Voor mij was die overstap dus vrij logisch. Ik ben in gesprek gegaan, voelde meteen een klik en het vertrouwen was er.”

Vertrouwen moet de basis zijn; “Mijn vaste contactpersoon is Toon van Haaren en hij weet inmiddels álles van mij en mijn bedrijf. Dat is heel fijn want dan hoef je niet veel meer uit te leggen. Het is een fijne man om zaken mee te doen. Eigenlijk is hij met mij meegegroeid, volgens mij werkte hij nog niet zo lang bij Leermakers toen ik klant werd. In ieder geval ben ik blij met hem. Natuurlijk ook met zijn collega’s die zijn werk overnemen als hij een dagje vrij is.”

Het is de bedoeling dat Berts zoon straks het familiebedrijf gaat overnemen. Bert: “Ik weet eigenlijk 100% zeker dat hij klant blijft. Die band die in de jaren is opgebouwd, wordt gewoon voortgezet. Het is ook niet zo dat ik op korte termijn helemaal stop; op de achtergrond werk ik echt nog wel een poosje mee. Ik gun mijn zoon dan net zo’n fijn contact als ik altijd met Toon heb. Ik kan altijd terugvallen op de kennis en kunde van Toon; die basis is zó fijn, dat gun ik elke ondernemer.”

Wederzijds in zicht

Abonneren nieuwsbrief