Vrijthof 25, Hilvarenbeek
Postbus 53, 5080 AB, Hilvarenbeek
Tel: (013) 505 29 71
info@leermakersacc.nl www.leermakersacc.nl

Theorie aan de praktijk linken

Als bijbaan is het niet vanzelf sprekend dat je meteen in de sector terecht komt waar je studie op aansluit. Bij Lieke was dit toevallig wel het geval. Zij is als werkstudent aan ons kantoor verbonden. Ze vertelt zelf graag meer over haar stap om de theorie aan de praktijk te linken.

“Ik studeer Accountancy aan de Universiteit van Tilburg. Vier dagen ga ik naar college en één dag werk ik bij Leermakers accountants & belastingadviseurs. Ik zocht naar een baan ‘voor erbij’ waarin ik de theorie van de opleiding kan koppelen aan de praktijk. Ergens vind ik het heel krom dat je voor bijna alle studies van MBO en HBO, stages en afstudeerprojecten in het werkveld moet doen en bij een universitaire opleiding niet. Je komt daarmee een beetje op achterstand qua werkervaring. Om dat niet te laten gebeuren, heb ik actie ondernomen.

Ze stonden er bij Leermakers accountants & belastingadviseurs meteen voor open en zagen gelukkig de meerwaarde van mijn studie. Uiteraard ben ik ‘onderaan’ begonnen maar steeds vaker mag ik dieper in dossiers duiken en me met klanten bezighouden.

Wat ik ga doen na mijn afstuderen in juli? Leuk nieuws is dat ik inmiddels kan vertellen dat ik na mijn opleiding blijf werken bij Leermakers. Klaar met studeren ben ik nog niet helemaal; ik ga na deze studie nog verder voor RA, maar dat kan in omgekeerde volgorde: één dag naar school en vier dagen werken. Werken bij een bedrijf dat aansluit op mijn studie is echt heel leerzaam, ik kan het iedereen aanbevelen.”

Wederzijds in zicht

Abonneren nieuwsbrief