Vrijthof 25, Hilvarenbeek
Postbus 53, 5080 AB, Hilvarenbeek
Tel: (013) 505 29 71
info@leermakersacc.nl www.leermakersacc.nl

Ieder zijn specialisatie

Martijn Van de Bruggen Beter Groen


Martijn van der Bruggen heeft een hoveniersbedrijf. Tot begin dit jaar was dat een eenmanszaak maar inmiddels heeft hij vijftien personeelsleden. De reden: de overname van collega hoveniersbedrijf Beter Groen. Leermakers Accountants begeleidde het overnameproces en daar was Martijn erg blij mee. Of zoals hij het zelf zegt: “Ik heb verstand van tuinen, Leermakers van cijfers en regels.”

Spontaan op je pad

Martijn was niet per se op zoek naar enorme groei van zijn bedrijf . “Soms komen dingen spontaan op je pad”, vertelt hij. “Toen vorig jaar mijn zoontje werd geboren, was onze kraamhulp de echtgenote van de vorige eigenaar van Beter Groen. Toen is het balletje gaan rollen . We zijn in contact gekomen en van daaruit is het verder gegaan.”

Laat het over aan de specialist

Leermakers was al Martijns accountant dus dat hij contact opnam met zijn vaste contactpersoon Ralph Engel lag voor de hand. “Ik had helemaal geen idee wat er bij een overname zou kunnen komen kijken, dus dat laat ik dan liever aan de specialist over”, gaat Martijn verder. “Ik ging van een eenmanszaak naar een BV met daarboven een holding. Ralph is bij alle gesprekken aanwezig geweest: van de eerste onderhandelingen tot bij het zetten van de handtekeningen.  Het is heel prettig als je iemand bij je hebt die precies weet waar het om gaat.

Ieder zijn vakgebied

“Ik vond van mezelf dat ik soms ‘domme vragen’ stelde maar daar dacht Ralph anders over. Hij had overal een antwoord op en wist dat in ‘Jip&Janneke-taal’ te formuleren. Bleek het allemaal toch niet zo ingewikkeld te zijn, maar zoals ik al zei:  ieder zijn vakgebied. Ik heb blind vertrouwen in Ralph en dat is terecht; hij heeft alle zaken keurig uit handen genomen en zei op bepaalde momenten ‘Zó gaan we het doen!’. Dat schept vertrouwen en het resultaat is dat ik sinds kort dus eigenaar ben van een groot hoveniersbedrijf met een goede reputatie.”

Beter Groen

“We zijn specialisten in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, zowel zakelijk als particulier. Ik kom zelf uit Udenhout, net als Beter Groen en dus was de combinatie perfect om deze twee bedrijven  te combineren. Door de vakkennis te behouden, verder te gaan onder vertrouwde naam  ‘Beter Groen’ en een grote regio te bedienen, zien wij de toekomst rooskleurig tegemoet. We hebben ook altijd plaats voor leerlingen; we geven onze vakkennis graag door. Het hoveniersvak is prachtig en je bent eigenlijk altijd verzekerd van werk want tuinen zullen er altijd blijven.”

Krachten bundelen

Martijn is blij met de ondersteuning van Leermakers: “Ik durf oprecht te zeggen dat het zonder hun hulp niet gelukt was. Het is mooi dat we onze krachten konden bundelen om te komen tot een soepele overname. Leermakers Accountants deed al mijn administratie, dat zal zo blijven. Over een paar maanden gaan ze ook de salarisadministratie verzorgen; die is nu, vanwege lopende afspraken, nog bij een andere accountant ondergebracht. Ik vind het een prettig idee dat zij van alle bedrijfsactiviteiten op de hoogte zijn en mij in alles kunnen ondersteunen.”

Niets mooiers dan het hoveniersvak

Martijn zit nu zelf meer op kantoor. “Van elke dag met mijn handen in de grond wroeten, zit ik nu hele dagen achter de pc om tuinplannen te maken en het personeel aan te sturen. Dat was een keuze en die bevalt goed. Maar om toch feeling te houden met het werk, spring ik tussendoor bij om  mijn collega’s te ondersteunen. Niets mooiers om een tuin te zien ontstaan, aan te kleden en zo te maken dat anderen daar plezier aan beleven.”

Wederzijds in zicht

Abonneren nieuwsbrief