Vrijthof 25, Hilvarenbeek
Postbus 53, 5080 AB, Hilvarenbeek
Tel: (013) 505 29 71
info@leermakersacc.nl www.leermakersacc.nl

Voor iedere (nieuwe) klant vragen wij machtigingen bij de Belastingdienst aan voor het opvragen van uw digitale gegevens bij de Belastingdienst. Denk hierbij aan digitale kopie aanslagen waarmee wij proactief uw belastingaanslagen kunnen controleren en bezwaar maken. En bijvoorbeeld de gegevens uit uw Vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting, zodat wij jaarlijks minder gegevens bij u op hoeven te vragen.

Voor deze functionaliteit dient u als klant ons kantoor Leermakers accountants & belastingadviseurs te machtigen om uw gegevens bij de Belastingdienst digitaal op te mogen vragen. Hiervoor heeft de Belastingdienst twee soorten machtigingen:

‘opt-in’ machtigingen

Deze machtiging moet u jaarlijks opnieuw bevestigen, door een ‘activeringcode’ aan ons kantoor door te geven. De diensten die hiermee worden geactiveerd:

  • Vooraf ingevulde aangifte (VIA)
    Zie hier een voorbeeld van de brief die u thuis krijgt per post. Deze brief levert u jaarlijks in op ons kantoor.
  • kopie aanslagen van Toeslagen (SBT)

hier voor nadere uitleg bij de Belastingdienst

‘opt-out’ machtigingen

Deze machtiging geeft u eenmalig af en wordt jaarlijks automatisch verlengd, tot wij of u deze machtiging intrekt. De diensten die hiermee worden geactiveerd:

  • kopie aanslagen van Inkomstenbelasting
  • kopie aanslagen van Vennootschapsbelasting
  • kopie aanslagen van Omzetbelasting

 

De Belastingdienst gaat de komende jaren gebruik maken van ‘doorlopende machtigingen’, ook voor de inkomstenbelasting en VIA. Hiermee hoeven niet alle machtigingen jaarlijks vernieuwd te worden, wat het aantal machtigingsbrieven drastisch zal verminderen.

zie hier voor nadere uitleg bij de Belastingdienst

Wederzijds in zicht

Abonneren nieuwsbrief