Vrijthof 25, Hilvarenbeek
Postbus 53, 5080 AB, Hilvarenbeek
Tel: (013) 505 29 71
info@leermakersacc.nl www.leermakersacc.nl

Er komen steeds meer organisaties en instellingen waarbij u enkel nog op hun website in kunt loggen met eHerkenning. Dit is een soort online paspoort, waarmee u zich als onderneming identificeert bij het inloggen op websites. Het is eigenlijk de zakelijke tegenhanger van DigiD. De komende tijd wordt dit bij steeds meer overheidsinstellingen uitgerold. eHerkenning wordt gekoppeld aan uw Kamer van Koophandel nummer, en de bij de KvK geregistreerde eigenaren moeten ook allen tekenen bij aanschaf van een eHerkenningsmiddel.

 

Ketenmachtiging

U kunt uw accountant machtigen, om voor uw onderneming online zaken af te handelen, middels een ketenmachtiging EH3. U hoeft dan niet zelf eHerkenning aan te schaffen. Zaken zoals bijvoorbeeld: het aanvragen van ontslagvergunningen bij het UWV; verklaringen geen-privégebruik-bedrijfsauto; aanmelden nieuwe werknemers bij pensioenfonds. Om deze machtiging aan Leermakers accountants & belastingadviseurs af te geven, dient u onderstaande link te gebruiken:

Reconi eHerkenning EH3 Ketenmachtiging aanvragen (formulier A)
en geef uw zakelijk e-mailadres op.

Na het openen van de ontvangen e-mail, wordt u stapsgewijs door het proces van de aanvraag geleid.

 • Bij stap 1 ziet u als Intermediair: Leermakers accountants & belastingadviseurs
 • Bij stap 2 wordt het KvK nummer van uw eigen onderneming gevraagd !
  Hierna volgen alleen nog vragen over uw onderneming en de eigenaren.
 • U dient met de groene knop alle (gezamenlijk) tekeningsbevoegde personen (de ondernemers/eigenaren) toe te voegen. Deze bevoegde personen worden later door Reconi ook gecheckt met de KvK inschrijving.

De gegevens die bij deze online aanvraag van u gevraagd kunnen worden:

 • Uw Kamer Van Koophandel nummer
 • Uw mobielnummer (wordt gebruikt voor een extra SMS-code bij inloggen)
 • Gegevens van degene die tekenbevoegd is voor de organisatie (de eigenaar/UBO volgens KvK)
 • U kunt kiezen om ons te machtigen voor:
  • alle organisaties en alle diensten (aanbevolen)
  • of u kunt per organisatie (bijv. UWV, Belastingdienst, RVO) aangeven welke dienst wij daar voor u mogen verzorgen (wel iets meer werk om in te vullen)

Eigen eHerkenningsmiddel EH3

Het alternatief is dat u zelf een eHerkenningsmiddel aanschaft, en zelf uw online zaken afhandelt. Dit mag ook bij een andere eHerkenning-leverancier dan Reconi. Het vraagt nogal wat specifieke kennis om ook zelf bijv. uw medewerkers aan te melden bij een pensioenfonds. Daarom kunt ook als u zelf eHerkenning heeft, toch ook nog aan Leermakers accountants een Ketenmachtiging afgeven om (evt. alleen specifieke) diensten online voor u te mogen regelen. De procedure werkt hetzelfde, met bovenstaande link voor een aanvraag van een ketenmachtiging voor Leermakers accountants & belastingadviseurs.

Wederzijds in zicht

Abonneren nieuwsbrief