Vrijthof 25, Hilvarenbeek
Postbus 53, 5080 AB, Hilvarenbeek
Tel: (013) 505 29 71
info@leermakersacc.nl www.leermakersacc.nl

Er komen steeds meer organisaties en instellingen waarbij u enkel nog op hun website in kunt loggen met eHerkenning. Dit is een soort online paspoort, waarmee u zich als onderneming identificeert bij het inloggen op websites. Het is eigenlijk de zakelijke tegenhanger van DigiD. De komende tijd wordt dit bij steeds meer (semi)overheidsinstellingen uitgerold. eHerkenning wordt gekoppeld aan uw Kamer van Koophandel nummer, en de bij de KvK geregistreerde eigenaren moeten ook allen tekenen bij aanschaf van een eHerkenningsmiddel of Ketenmachtiging.

 

Ketenmachtiging

U kunt uw accountant machtigen, om voor uw onderneming online zaken af te handelen, middels een Ketenmachtiging EH3. Dit kan ook als u zelf al eHerkenning heeft. Uw accountant kan dan voor u zaken online afhandelen, zoals bijvoorbeeld: het aanvragen van ontslagvergunningen bij het UWV; verklaringen geen-privégebruik-bedrijfsauto; aanmelden nieuwe werknemers bij pensioenfonds; aanvragen Corona-tegemoetkomingen.

1.  Om deze machtiging aan Leermakers accountants & belastingadviseurs af te geven, gaat u als volgt te werkt

 

A.  U heeft zelf geen eHerkenning

Gebruik dan de volgende link:   Reconi eHerkenning EH3 Ketenmachtiging aanvragen (formulier A)
en geef uw zakelijk e-mailadres op. U ontvangt een email waarmee u de aanvraag kunt starten. Zie onderstaande: “2. Toelichting op de aanvraag”
Ook indien u een verlopen Ketenmachtiging wilt verlengen, volgt u bovenstaande aanvraag procedure.

 

B.  U heeft zelf al wel eHerkenning

Log in op de beheeromgeving van uw eHerkenningsmiddel om daar een Ketenmachtiging te activeren. Dit kan ook als u eHerkenning heeft van een andere provider, bijv. Z-login, KPN of We-ID.

Voor Z-Login vindt u  hier uitleg over aanvragen van de Ketenmachtiging via hun beheermodule.

Ook bij Reconi is er voor u een beheermodule via Mijn Reconi. Eenmaal ingelogd kiest u in menu Mijn Account het submenu Mijn Machtigingen. Onder in het scherm ziet u een knop ‘Nieuwe Ketenmachtiging Aanvragen’ . Middels een wizard kunt u de EH3 Ketenmachtiging verstrekken aan Leermakers accountants & belastingadviseurs (KvK 18015064). Zie onderstaande: “2. Toelichting op de aanvraag”
Ook een verlopen Ketenmachtiging kunt u verlengen in uw beheermodule.

 

2.  Toelichting op de aanvraag:

 • Bij stap 1 ziet of selecteert u als Intermediair:
  Leermakers accountants & belastingadviseurs (kvk-nr. 18015064)
 • Bij stap 2 wordt het KvK nummer van uw eigen onderneming gevraagd !
  Laat het Vestigingsnummer leeg! Indien u dit invult kunnen wij namelijk niet voor u inloggen op UWV.nl (bijv. voor ontslagaanvragen, zwangerschapsmeldingen), uw Pensioenfonds en de Belastingdienst.
 • Hierna volgen alleen nog vragen over uw eigen onderneming en de eigenaren.
 • U dient met de groene knop alle (gezamenlijk) tekeningsbevoegde personen (de ondernemers/eigenaren) toe te voegen. Deze bevoegde personen worden later door Reconi ook gecheckt met de KvK inschrijving.
 • Let op! U dient na voltooien van de wizard de aanvraag te printen, door alle eigenaren te laten ondertekenen, en het formulier mét identificatie bijlagen per post op te sturen.

De gegevens die bij deze online aanvraag van u gevraagd kunnen worden:

 • Uw Kamer Van Koophandel nummer
 • Uw mobielnummer (wordt gebruikt voor een extra SMS-code bij inloggen)
 • Gegevens van degene die tekenbevoegd is voor de organisatie (de eigenaar/UBO volgens KvK)
 • U kunt kiezen om ons te machtigen voor:
  • alle organisaties en alle diensten (aanbevolen)
  • of u kunt per organisatie (bijv. UWV, Belastingdienst, RVO) aangeven welke dienst wij daar voor u mogen verzorgen (wel iets meer werk om in te vullen)

 

Zie hier nadere uitleg over de Ketenmachtigingen door Reconi.nl, oa. ook voor holding structuren.

Wederzijds in zicht

Abonneren nieuwsbrief